Le Pain Français

Le Pain Francais är en av de större kafékedjorna i Göteborg med 13 kaféer på olika håll i staden och stadens omgivningar. Le Pain Français erbjuder en fransk helhets- upplevelse av bageri, bistro, kafé och konditori i en exklusiv och traditionell fransk miljö. Hos oss blandas affärsfolk med bohemer, familjer, turister och partyfolk. Våra restauranger har fullständiga rättigheter och bjuder på allt från havets läckerbitar till kolgrillat kött – i en miljö utöver det vanliga.

Följ med på en gastronomisk resa till Paris – mitt i Göteborg.

HISTORIA

Le Pain Français har alltid varit ett franskt kafé i Göteborg, tror många. Berättelsen om göteborgarnas franska kaféfavorit har dock en oväntad begynnelse. Le Pain Français var varken ett bageri, kafé eller konditori när det grundades den 18 augusti 1995. I stället började det som en dröm i en budbil.

Företagets grundare och tillika med fransk bagare levererade nämligen baguetter till finkrogar. Under de långa utkörningarna runt omkring i Göteborg växte en vision fram om att skapa ett franskt kafé med bageri och konditori. Tillsammans med en annan fransk bagare hittade han en tom lokal på Övre Husargatan 26 nära Slottsskogen 1997. Alla avrådde dem från att starta, då ingen trodde att ett kafé skulle lyckas på den hårt trafikerade gatan.

Men kritikerna hade fel och snart ringlade köerna långt ut på Övre Husargatan. Under de kommande åren renodlades det franska konceptet än mer. Le Pain Français medverkade även i Sveriges Television, då Tomas Tengby gjorde ett reportage om verksamheten 2001. Le Pain Français snabba expansion får tillväxten att rusa, och 2011 utser Dagens Industri företaget till ett Gasellföretag. Med andra ord är nu Le Pain Français ett av Sveriges snabbast växande företag.

Starten på den verkliga resan från ett litet kvarterskafé till en av Göteborgs mesta populära mötesplatser dröjde dock några år. I början av 2003 tog bröderna Samuelsson över Le Pain Français. De hade förstått att konceptet kunde utvecklas och spridas runt om i Göteborg. Bröderna öppnade nästan omgående det andra kaféet på Västra Hamngatan, vilket är det första som designades av Samuel Samuelsson. Han har sedan dess skapat alla kaféers och restaurangers inredning och design.

Le Pain Francais

2013 - Bistro

I juli 2013 öppnar Le Pain Français Bistro på Kungsportsavenyn 7. Bistron kombinerar kafé med restaurang, lounge och bar på 1200 kvadratmeter. Inredningen är rustik och traditio- nellt fransk men samtidigt modern. Bistron tävlade 2014 i European Restaurant & BAR Design Awards i kategorin Europas bäst designade restaurang, Bistron har uppmärksammats i internationell media och fått priser för inredningen och designen. Succén är ett snart ett faktum, mycket på grund av nya populära koncept som after grill, söndagsbrunch och burgerbuffé på bistrons takterrass. I juni 2014 festar artisten Håkan Hellström tillsammans med andra kändisar efter sin rekordspelning på Ullevi på bistrons övervåning.

Le Pain Français Bistro utses några veckor senare till en av världens tjugo bäst designade restauranger och krogar. Bakom utnämningen står designtidskriften Bored Panda. GT uppmärksammar det genom att placera bistron på tidningens löpsedel med löpet: ”Avenykrogen som är en av världens snyggaste”. Senare under hösten utser franska L´Internaute Le Pain Français Bistro till ”en av världens sex mest grandiost designade restauranger och barer”. GT skriver på nytt om bistrons framfart i designvärlden under rubriken: ”Svenska krogen är en av världens snyggaste”.

*Bistron är också anpassad för gäster som har rull-stolar. 

BOKA BORD

2014 Brasserie

Funderar du på något kan du fråga hovmästaren, servitören eller kockarna direkt. Ett besök hos Le Pain Français ska kännas enkelt, glatt och personligt. Det är viktigt för oss, såpass att ibland serverar kockarna själva stolt sin tallrik direkt till dig.

BOKA BORD

2019 - Metropolitan

Metropolitan är en mötesplats mellan nytt och gammalt, tågkultur och bryggerihistoria. Det är vår hyllning till Göteborg (/Malmö/Stockholm) som metropol & handelsstad, där järnvägsfraktat gods genom århundraden har öppnat upp lilla Sverige mot resten av världen.

Boka bord

Du gör din bokning digitalt och får sedan bekräftelse via mail på din utförda bokning. Om ni är ett större sällskap eller behöver hjälp ring vår bokning på
031-790 11 09.

BISTRO BRASSERIE