Nyårssupé att minnas

Nyårssupé på Le Pain Francais Avenyn

December,  en månad kantad av högtider med umgänge och god mat. Efter advent, lucia och julhelg avslutar vi med nyår. På Le Pain Francais får du en oförglömlig sista dag på året och ringer in 2019 med guldkant.  Vårt nyårslöfte till er,  oavsett om ni väljer en storslagen eller mer stillsam helg så kommer vi på Le Pain Français att servera en fantastisk och prisvärd fyrarätters meny som nyårsmiddag och en välkyld champagne.

Förra året var vår nyårssupé fullsatt, därför rekommenderar vi dig att boka redan idag för säkra plats. Observera om du är ett sällskap på 70 personer eller mer kan du även boka vår restaurang på Östra Larmgatan 20 och få hela restaurangen för er själva.

Menyer och priser ser du nedan:

Amuse bouche

Kvällens resa med köksmästaren Christian Johannessen & Co inleds med tre utsökta kanapéer.

*Krustad fylld med en krämig skaldjursröra toppad med löjrom och färsk dill

*Krustad med rostad rotselleripuré smaksatt med tryffel, toppad med riven parmesan

*Friterad hasselbackspotatis toppad med rökt smetana, picklad rödlök och forellrom

Förrätt

Läcker hummer pocherad i champagne (Perrier-Jouët Belle Epoque) och smör serveras med karamelliserad grädde, picklad rödlök, ljuvlig kräm på 63-graders bakad äggula. Smörstekt brioche från vårt kända bageri toppad med färsk dill samt syrad grädde.

Varmrätt

Exklusivt 100-dagars hängmörad oxfilé som är lågtempad och sedan minutiöst kolgrillad. Serveras med en fyllig krokett av potatis och jordärtskocka, friterade jordärtskockchips och en kryddig Merguez korv gjord på ekologiskt lamm. Detta fulländas med Christians berömda rödvinssås som bär en underton av lavendel samt en ”dust” av rostade örter och levainbröd från vårt bageri.

Dessert

Tiramisu de la cafe i ett Veringes glas med daqouise amande samt caramel beurre sale, toppas med marangue francais.

Cheesecake vanille bourbon med fruit rouge exotique på en brownie av mörkchoklad.

Passion cream dessert med compote framboise toppad med paté sucrée au amande samt petit fleur pate d’amande.

Ganache monte chokolat på mörk valrhona.

Hallon macron som serveras med sauce praline au sauce rouge.

748 kr per person
VINPAKET (se separat meny) 479 KR / PERSON G.H. MUMM 698 KR / FLASKA

Vegetarisk meny

Amuse bouche

Kvällens resa med köksmästaren Christian Johannessen & Co inleds med tre utsökta kanapéer.

*Krustad fylld med en smakrik päronkräm toppad med riven gravad äggula

*Krustad med rostad rotselleripuré smaksatt med tryffel, toppad med riven parmesan

*Friterad hasselbackspotatis toppad med rökt smetana, picklad rödlök och soja smaksatta tapiokapärlor

Förrätt

En frasig klassisk fransk vol-au-vent fylld med en svampstuvning smaksatt med tryffel och riven Comté. Toppad med ugnrostade hasselnötter som serveras med krispig frisésallad med en Dijonvinägrett.

Varmrätt

Fulländad och frasig krokett på vitkål och parmesan serveras med friterad jordärtskocka och en ljuvlig karamelliserad kålpuré. Toppas med tryffel beurre Blanc och råhyvlad champinjon.

Dessert

Tiramisu de la cafe i ett Veringes glas med daqouise amande samt caramel beurre sale, toppas med marangue francais.

Cheesecake vanille bourbon med fruit rouge exotique på en brownie av mörkchoklad.

Passion cream dessert med compote framboise toppad med paté sucrée au amande samt petit fleur pate d’amande.

Ganache monte chokolat på mörk valrhona.

Hallon macron som serveras med sauce praline au sauce rouge.

648 kr per person / vegetariska menyn

Välkommen med din nyårsbokning

Nyårsbokningen sker minst en dag i förväg via bokningsformuläret eller via mail till info@lepainfrancais.se. Du kan även ringa 031 – 790 11 09.  Det är viktigt att man håller tiden, då varje sittning är på två timmar och vi kan endast hålla bokningen i 15 minuter.

BISTRO BRASSERIE