december, 2019

31dec00:00Nyårssupé

more

Information

December,  en månad kantad av högtider med umgänge och god mat. Efter advent, lucia och julhelg avslutar vi med nyår. På Le Pain Francais får du en oförglömlig sista dag på året och ringer in 2019 med guldkant.  Vårt nyårslöfte till er,  oavsett om ni väljer en storslagen eller mer stillsam helg så kommer vi på Le Pain Français att servera en fantastisk och prisvärd fyrarätters meny som nyårsmiddag och en välkyld champagne.

Förra året var vår nyårssupé fullsatt, därför rekommenderar vi dig att boka redan idag för säkra plats. Observera om du är ett sällskap på 70 personer eller mer kan du även boka vår restaurang på Östra Larmgatan 20 och få hela restaurangen för er själva.

Menyer och priser ser du nedan:

Amuse bouche

Kvällens resa med köksmästaren Christian Johannessen & Co inleds med tre utsökta kanapéer.

*Krustad fylld med en krämig skaldjursröra toppad med löjrom och färsk dill

*Krustad med rostad rotselleripuré smaksatt med tryffel, toppad med riven parmesan

*Friterad hasselbackspotatis toppad med rökt smetana, picklad rödlök och forellrom

Förrätt

Läcker hummer pocherad i champagne (Perrier-Jouët Belle Epoque) och smör serveras med karamelliserad grädde, picklad rödlök, ljuvlig kräm på 63-graders bakad äggula. Smörstekt brioche från vårt kända bageri toppad med färsk dill samt syrad grädde.

Varmrätt

Exklusivt 100-dagars hängmörad oxfilé som är lågtempad och sedan minutiöst kolgrillad. Serveras med en fyllig krokett av potatis och jordärtskocka, friterade jordärtskockchips och en kryddig Merguez korv gjord på ekologiskt lamm. Detta fulländas med Christians berömda rödvinssås som bär en underton av lavendel samt en ”dust” av rostade örter och levainbröd från vårt bageri.

Dessert

Tiramisu de la cafe i ett Veringes glas med daqouise amande samt caramel beurre sale, toppas med marangue francais.

Cheesecake vanille bourbon med fruit rouge exotique på en brownie av mörkchoklad.

Passion cream dessert med compote framboise toppad med paté sucrée au amande samt petit fleur pate d’amande.

Ganache monte chokolat på mörk valrhona.

Hallon macron som serveras med sauce praline au sauce rouge.

748 kr per person
VINPAKET (se separat meny) 479 KR / PERSON G.H. MUMM 698 KR / FLASKA

Tid

(Tisdag) 00:00

Leave a Reply